czwartek, 23 kwietnia 2015

HamburgeLove!




Tak.. jest to idealna pora na podanie Wam receptury przepysznych domowych hamburgerów, tym bardziej, że pewnie większość z Was chodzi na siłownie, stosuje diety i robi wszystko żeby..., bo przecież zostało 50 dni do lata! Przykro nam ale musimy się z Wami podzielić tą "tajemniczą" recepturą ! ;)


Oto składniki na dwie osoby, które potrafią i LUBIĄ dużo zjeść :)
Mięso:
30 dkg mielonego mięsa, (aby nie martwić się o jego jakość najlepiej z miejscowej masarni lub samodzielnie zmielone różne rodzaje),
1 czerwona cebula, (kroimy w drobną kostkę),
jajko, (wbijamy w całości do mielonego mięsa),
sucha bułka, (suchą bułkę musimy wcześniej zamoczyć w wodzie by zmiękła),
bułka tarta, (by mięso dobrze nam się skleiło),
sos sojowy, (do smaku, wedle uznania),
pieprz mielony w młynku, (do smaku, wedle uznania, raczej grubo zmielony),
sól morska,(do smaku, wedle uznania),
olej, (do smażenia).

Reszta :
4 hamburgerowe bułki, (podpiekamy na "suchej" patelni, żeby zrobiły się chrupiące),
majonez, (do smaku, wedle uznania)
sos czosnkowy, (do smaku, wedle uznania),
ketchup,(do smaku, wedle uznania),
ser,(tarty na małych oczkach, wedle uznania),
surówka w occie, (do smaku, wedle uznania).

"Tajemnica" tkwi w tym, aby podczas nadawania kształtu mięsu zrobić wgłębienie na środku. Mamy pewność, że po usmażeniu będą płaskie !!


Czas przygotowania: około 20 minut,
Czas smutku (z powodu ilości i kaloryczności): od 30 minut do 48 godzin w zależności poziomu przygotowania do sezonu plażowego !




 Smacznego !

a jak wygląda Wasz hamburger? ;)
czekamy na przepisy !



Brak komentarzy: